Volvo Ocean Race van start in Alicante

door admin
Volvo Ocean Race van start in Alicante

Twee teams met Nederlanders doen mee: Team Brunel met Bouwe Bekking en Carlo Huisman en het Dongfeng Race Team met Carolijn Brouwer. De zeilers leggen elf etappes af en komen daarbij in landen als Zuid-Afrika, Australië, China, Brazilië en Amerika. In totaal zullen ze 83.430 kilometer afleggen.

De finish van het zeilevenement is in juni volgend jaar in Den Haag. Dat Nederlandse einde van de race wordt in Alicante al getoond met een klompenboot die rondvaart in de haven van Alicante. Aan boord zijn Haagse vrijwilligers. Den Haag was in de vorige editie van de Volvo Ocean Race in de zomer van 2015 een tussenstop van het evenement. Nu investeert de gemeente 750.000 euro in het evenement.

Zaterdag werd de proloog van de zeilwedstrijd gevaren. Deze gaf een beeld van hoe de teams ervoor staan, maar telt nog niet mee voor het klassement. Het Spaanse MAPFRE won, voor Dongfeng. Team Brunel eindigde als vierde en Team AkzoNobel werd voorlaatste. De eerste etappe gaat naar Lissabon. De Portugese hoofdstad zal niet rechtstreeks worden aangedaan maar de teams maken een omweg langs de Canarische Eilanden. De elfde en laatste etappe is in juni volgend jaar. Deze start in de Zweedse stad Gotenburg en eindigt in Scheveningen. Team ABN Amro I was in 2006 het laatste Nederlandse team dat de Volvo Ocean Race won.

Op www.volvooceanrace.com vind je alle uitslagen en het laatste nieuws. Via deze tracker op de website van Volvo Ocean Race kun je vanaf zondag 13:30 uur de voortgang van de race vanaf zondag 13:30 uur live bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk