Ruim zeventig Afrikaanse migranten gered uit Alborán zee

door admin
Ruim zeventig Afrikaanse migranten gered uit Alborán zee

In het hele weekend kwamen daar in totaal 161 personen aan. Rond 13:30 uur ontving de kustwacht in Almería een melding vanuit Marokko dat er een boot met migranten uit Temsaman vertrokken was. Daarop stuurde de kustwacht de patrouilleboot ‘Polimnia’ en het verkenningsvliegtuig ‘Sasemar 101’ er opuit. Uiteindelijk werd de eerste boot tegen 15 uur ontdekt door een patrouilleboot van Frontex. Aan boord waren 25 mannen en 5 vrouwen. Ze waren allemaal ongedeerd.

Deze migranten vertelden aan de kustwacht dat er vanuit dezelfde plek anderhalf uur later nog een boot was vertrokken. Men wachtte daarom tot de andere boot ook werd gesignaleerd. Deze bevond zich op veertig minuten van de locatie van de patrouilleboot. Van deze boot werden 43 menen gered, 39 mannen en 4 vrouwen.

De migranten kwamen om 19:30 aan in de haven van Motril. Daar werden ze door leden van het Rode Kruis medisch onderzocht en kregen wat te eten. Imiddels staan ze onder bevoegdheid van de nationale politie en verblijven de komende tijd in het opvangcentrum van de haven. In totaal kwamen er in het weekend 161 migranten aan in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk