Davis Cup komt naar Marbella

door admin
Davis Cup komt naar Marbella

Van 2 tot en met 4 februari volgend jaar gaan Spanje en Engeland de strijd met elkaar aan. Naar verluidt waren de meningen van de Spaanse tennissers bepalend bij dit besluit. Ze geven er de voorkeur aan op zeeniveau te spelen, waar de bal langzamer schijnt te gaan. Bovendien heeft Marbella al een traditie op tennisvlak. Met succes werd eind september de tweede editie van de Senior Masters Cup er gespeeld. 

Op dit moment heeft de tennisbaan van Puente Romano plek voo 2.500 mensen. Dit zal moeten worden uitgebreid naar 9.000 personen. De baan in Marbella is de favoriete trainingsplek van de Servische proftennisser Novak Djokovic. Het is nog niet bekend of Rafael Nadal en de Britse Andy Murray mee zullen doen.

Marbella moet 400.000 euro plus BTW betalen en ook de organisatiekosten voor zijn rekening nemen. Een grote kostenpost zal het verruimen van de tribunes zijn. Men schat de totale kosten op zo’n 1 miljoen euro. De regionale regering heeft zijn steun al toegezegd. De gemeente zal de helft van al het geld dat binnenkomt met de kaartverkoop voor de drie dagen ontvangen.

Davis Cup

De Davis Cup is een internationaal landenteamtoernooi voor heren enkel- en dubbelspel tennis. Meer dan 130 landen doen jaarlijks mee aan het toernooi dat al sinds 1900 wordt gehouden. Men speelt voor ’the best of five’ in drie dagen tijd: twee enkelspelen op de eerste dag, het dubbelspel op de tweede dag en twee enkelspelen op de derde dag. De VS is in de Davis Cup tot nu toe het sterkste land met 32 keer winst en 29 keer een tweede prijs. Australië komt daarna met 28 zeges en 18 tweede plekken. De Davis Cup is naast de Hopman Cup de enige landenontmoeting tussen tennisnaties en geniet veel prestige bij toptennisers.

Dit vind je misschien ook leuk