Voor eerst in Spanje verdwijnt dierenmishandelaar achter tralies

door admin
Voor eerst in Spanje verdwijnt dierenmishandelaar achter tralies

De vrouw verdwijnt achter de tralies voor het massaal afmaken van honden en katten in haar dierenopvangcentrum in de Zuid-Spaanse kustplaats Torremolinos. Daarvoor vervalste ze documenten, ze voerde de procedure slecht uit waardoor duizenden honden en katten onnodig moesten lijden alvorens te sterven en gebruikte geld van de gemeente bestemd voor de dieren voor haar eigen luxe leventje.

Het is de eerste keer in Spanje dat iemand die is beschuldigd van dierenmishandeling ook echt naar de gevangenis wordt gestuurd. De vrouw moest zich binnen vijf dagen vrijwillig melden bij de gevangenis en haar verzoek om uitstel van die periode is niet aanvaard omdat de rechter oordeelde dat de straf een reflectie is van de ernst van de gepleegde delicten. De vrouw mag na vrijlating gedurende drie jaar geen beroep meer uitoefenen waarbij ze met dieren te maken heeft.

De vrouw ‘injecteerde honden en katten met euthanasiemiddelen zonder enige controle van een dierenarts met gebruik van ontoereikende methoden en lagere doses dan aanbevolen, waardoor langdurige pijn wordt veroorzaakt’, zo staat in het oordeel te lezen volgens Europa Press.

Dit bleek een lucratieve business aangezien het asiel geld ontving van de gemeente voor elk nieuw dier dat het opnam. Hoewel de meerderheid van straf is gerelateerd aan valsheid in geschrifte en het vervalsen van officiële documenten is er één jaar van de straf gerelateerd aan dierenmishandeling. En dat is de allereerste keer dat iemand in Spanje voor een dergelijke overtreding in de cel belandt.

De straf kan nog langer worden omdat Marin en haar twee dochters door een rechtbank in Torremolinos nog onderzocht worden voor mogelijke fraude, verduistering en witwassen. Het trio gebruikte het geld dat werd ontvangen voor het asiel kwistig om er een luxe leven op na te houden. Ze besteedden het aan winkelen, plastische chirurgie, verre reizen, dure auto’s en etentjes in sjieke restaurants.

Dit vind je misschien ook leuk