Skiliften Sierra Nevada dicht door staking

door admin
Skiliften Sierra Nevada dicht door staking

Alle liften bleven op 17 februari gesloten omdat het personeel boos is dat werkgever Cetursa zich niet aan de collectieve arbeidsovereenkomst zou houden. Miguel Angel Vargas, voorzitter van het bedrijfscomité van Cetursa en de vakbond CCOO, gaf aan dat de stakingen elke zaterdag tot het einde van het skiseizoen herhaald zullen worden als de situatie niet wordt opgelost. Iets waarop men wel van harte hoopt.

Cetursa heeft al aangegeven dat die ene dag dat de liften gesloten bleven het bedrijf 1,3 miljoen euro heeft gekost. Het was namelijk een dag met optimale omstandigheden omdat op alle 116 skipistes geskied kon worden en met een hotelbezetting in het skidorp en de nabije omgeving van 90 procent. Daarbij was het ook nog stralend weer.

Op haar beurt heeft de bedrijfsvereniging Sierra Nevada al grote bezorgdheid geuit namens alle aangesloten bedrijven, aangezien de stakingsdag naar schatting tot een verlies van 4 miljoen euro heeft geleid. 

Pas gekocht? Geld terug

Cetursa heeft laten weten dat mensen die al een skipas voor afgelopen zaterdag hebben gekocht, het geld hiervoor terug kunnen krijgen door een email met een kopie van het aankoopbewijs te sturen naar incidencias@cetursa.es. Gaat het om een skipas voor meerdere dagen, dan zal het gedeelte dat correspondeert met de verloren dag worden vergoed. Wie de skipas via een reisbureau heeft gekocht, moet contact met het betreffende reisbureao opnemen voor de afhandeling.

Voor actueel nieuws houd de website van Sierra Nevada in de gaten. Voor zaterdag 24 februari is opnieuw een staking aangekondigd.

Dit vind je misschien ook leuk