Populaire Hema opent vierde vestiging in Barcelona

door admin
Populaire Hema opent vierde vestiging in Barcelona

Sinds 2014 is de Nederlandse warenhuisketen in Spanje gevestigd. Afgelopen donderdag, nauwelijks vier jaar later, opende Hema haar vierde vestiging in het grootste winkelcentrum van Barcelona, La Maquinista, in de wijk Sant Andreu. Deze Hema is de negende vestiging in Spanje en de tweehonderdste Hema-winkel buiten Nederland.

De andere drie Hema-vestigingen van Barcelona zijn te vinden in de Calle de Portaferrisa, de Calle Pelayo en in het winkelcentrum Glòries aan de Avinguda Diagonal. In Madrid is Hema ook goed vertegenwoordigd met maar liefst vijf vestigingen.

La Maquinista

Naast deze gloednieuwe Hema in het winkelcentrum La Maquinista vind je nog veel meer grote en bekende ketens zoals Zara, H&M, G-Star, Footlocker, MediaMarkt, een Apple store en Intersport. Ook kun je je vermaken in de vele cafés, restaurants en in een 3D bioscoop. Deze nieuwe vestiging levert zestien nieuwe banen op en biedt 460 vierkante meters winkeloppervlakte met producten voor het hele gezin zoals kookgerei, badkamerspullen, kantoorartikelen, kleding en cosmeticaproducten.

Hema gaat internationaal

De CEO van HEMA, Tjeerd Jegen, vertelt dat de warenhuisketen de komende tijd blijft investeren om nog meer buitenlandse vestigingen van Hema te openen. De focus ligt voornamelijk op plekken waar Hema tot op heden nog niet is gevestigd. In april worden twee Hema-winkels geopend in Wenen, ook staan er diverse vestigingen in Dubai op de planning voor de zomer van 2018. ‘We hopen nog minstens 35 nieuwe winkels buiten Nederland te openen. We willen de komende jaren nog sneller internationaal groeien.’

Spaans succes

HEMA is een groot succes bij de Spanjaarden. Vooral de stroopwafels, cosmeticaproducten en de ontbijtkoeken worden goed verkocht. De Spanjaarden zijn vooral weg van de Hema vanwege de eerlijke prijs van de producten. Hoewel Hema een van oorsprong Nederlandse warenhuisketen is, wil Hema zich richten op het Spaanse publiek.

De echte Hema-rookworsten en -tompoucen zijn nog niet verkrijgbaar, maar dat gaat in de toekomst vast nog wel gebeuren. Op het Instagramaccount van Hemaspain zie je de typische Hema-producten die in Spanje worden aangeboden.

Dit vind je misschien ook leuk