Werk aangeboden op Ibiza voor 100 euro bruto per maand

door admin
Werk aangeboden op Ibiza voor 100 euro bruto per maand

Dat uur valt drie dagen in de week van 3 tot 4 ’s nachts en de andere helft van 6 tot 7 uur in de ochtend. SOIB (Servei d’Ocupació de les Illes Balers) heeft de regionale krant er al van verzekerd dat het niet om een typefout gaat. Men wil niet ingaan op welk bedrijf de baan aanbiedt, wel dat het gaat om werk in de haven van het eiland. De baan bestaat uit het ‘controleren, tellen en classificeren van handelswaar’.

Volgens Felipe Zarco, algemeen-secretaris van vakbond CCOO op Ibiza is de vacature ‘beledigend’ en ‘absurd’. Het lijkt dat het enkel gaat om bewaken, maar dan met meer verantwoordelijkheden. De werknemer zou 24 uur per maand werken voor bruto 4,16 euro per uur in maanden met 4 weken en in maanden met 5 weken gaat het om 3,3 uero bruto per uur. De krant Cronicaglobal noemt als voorbeeld dat het goedkoopste kaartje voor een stadsbus op het eiland al 1,60 euro kost. Het minimumloon voor 2018 is vastgesteld op 735,90 euro per maand of 10.302,60 euro per jaar voor een werkdag van 8 uur. 

Vorig jaar kwam Ibiza al herhaaldelijk in het nieuws vanwege de exorbitant hoge huren die op het eiland worden gevraagd als gevolg van dat het zo’n populaire toeristische bestemming is geworden. Mensen die op het eiland komen werken in het hoogseizoen moeten vaak slapen in hun auto’s of met veel anderen een woning delen omdat ze anders de hoge huren niet kunnen opbrengen. 

Wat Zarco van de vakbond vooral verbaast is dat de vacature gewoon op internet is gezet. Hij weet dat er vaker absurde arbeidscontracten zijn tussen bedrijven en werknemers, maar niet in het geval van overheidsinstellingen. 

Dit vind je misschien ook leuk