Dode bij schietpartij voor school van jongste zoon Spaanse premier

door admin
Dode bij schietpartij voor school van jongste zoon Spaanse premier

De school is Colegio British Council de Pozuelo de Alarcón. Hier brengen veel Spaanse politici, zakenlieden en artiesten hun kinderen heen. Voor het tweetalige Britse en, volgens talloze rapporten, uitmuntende onderwijs betalen ze circa 1.400 euro per maand. Ook Enrique, de jongste zoon van de Spaanse premier Rajoy gaat er naar toe. Net als de kleinkinderen van wijlen Hertogin van Alba, de kleinkinderen van de familie Koplowitz en zakenman Alberto Cortina van onder meer het bedrijf ACS, het grootste bouwbedrijf van Spanje.

Veel ouders vernamen het nieuws via sociale media op hun mobieltjes, waarna de school werd overstelpt met telefoontjes van bezorgde ouders die wilden weten of hun kinderen wel oke waren. De schooldirectie heeft de ouders ervan verzekerd dat het incident niets te maken heeft met de veiligheid op school. Die wordt dagelijks wanneer de kinderen er zijn sowieso al streng bewaakt. 

Het 43-jarige slachtoffer had net zijn kinderen afgeleverd op de school. Hij was lid van de ‘Miami bende’, een groep criminelen die verbonden waren met de veiligheidsdiensten van een reeks nachtclubs en discotheken in en om Madrid. Daarom denkt de politie dat het om een afrekening gaat. Het onderzoek is nog in volle gang.

Ouders hebben inmiddels een brief naar school gestuurd waarin wordt geëist dat de school meer doet om de veiligheid van de kinderen en hun families te garanderen. Enkele families die hun kinderen erheen sturen werden eerder dit jaar al onderzocht door de politie. De ouders willen dat de school een strenger aanname-beleid hanteert en voorafgaand goed de antecedenten van de families controleert.

Dit vind je misschien ook leuk