Wie durft? Carrefour Spanje lanceert producten van krekels en wormen

door admin
Wie durft? Carrefour Spanje lanceert producten van krekels en wormen

Het assortiment van de Franse supermarktketen in Spanje is uitgebreid met tien producten die insecten zoals krekels en wormen als basis hebben en waarvan de prijs varieert tussen 2 en 7 euro. Hieronder muesli-repen, snacks, energierepen en pasta. De producten zijn volledige in Europa geproduceerd op handmatige wijze en verkregen uit ecologische landbouw. 

Met de lancering van deze innovatieve producten wordt het bestaande assortiment van duurzame producten uitgebreid, zo legt Carrefour uit op de website. Bij het productieproces ervan kwamen 99% minder broeikasgassen vrij en de vervuiling en het watergebruik is tot een minimum gereduceerd.

Je kunt nu onder andere Buffalo wormen met picante chili kopen of kiezen voor Molitor wormen met knoflook en fijne kruiden en bbq saus. Er zijn ook energierepen met pure chocola en poeder van krekels. De producten zijn allemaal van het Franse merk Jimini’s.

Sinds 1 januari 2018 zijn voedingsmiddelen van of met insecten gereguleerd binnen de Europese Unie. Carrefour benadrukt dat het eten van insecten een trend is die alleen maar zal toenemen. Volgens de FAO, organisatie voor landbouw en voeding van de VN eten al door ruim 2 miljard mensen insecten. Insecten vormen het voedsel van de toekomst. FAO zegt eveneens dat insecten zeer rijk zijn aan proteïnes, vitamines B1, B2 en B3, ze bevatten omega 3 en 6, alle essentiële aminozuren en vormen een belangrijke bron van mineralen zoals ijzer.

Dit vind je misschien ook leuk