Polemiek rond twee rappers die pochen over het verkrachten van minderjarigen

door admin
Polemiek rond twee rappers die pochen over het verkrachten van minderjarigen

Veel Spanjaarden reageerden vol afschuw op de woorden van twee rappers die tijdens een de regionale halve finale freestylen in Valencia rapten over het verkrachten van minderjarigen. Rappers FJ en Zasco Master wakkerden met deze rappbattle het debat over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting in liedteksten weer eens aan.

“Wanneer hij minderjarigen neukt, hoeft hij geen condoom gebruiken omdat ze niet ongesteld zijn”, rapte de FJ uit Málaga tegen zijn tegenstander. Zasco Master uit Alicante, negeerde het onderwerp niet en rapte terug: “Als je een dochter hebt die naar school gaat, weet je wat er dan zal gebeuren wanneer Zasco haar verkracht? Ik zal de video voor je afspelen zodat je het kan zien en zult huilen.” Tijdens de battle werd er enthousiast gejuicht door het publiek.

Sinds de video van de battle op internet staat, is er een enorme controverse ontstaan. Als kritiek wordt de rappers onder meer verweten dat ze gevoelige en gevaarlijke onderwerpen zoals de pedofilie en verkrachting bagatelliseren, dat ze een loftuiting voor onbeschermde seks zijn en dat ze de verkeerde boodschap overbrengen bij de duizenden jongeren die het horen.

De Spaanse actrice Leticia Dolera noemde de woorden “een verheerlijking van verkrachting en pedofilie” en heeft zich door middel van een tweet gericht tot Red Bull, de organisator van dit event, met het verzoek iets aan deze situatie te doen. Rapliefhebbers daarentegen hebben ter verdediging van de twee rappers op Twitter echter verwezen naar de context van de teksten, het gebrek aan kennis over het genre van de kritikasters en het belang van van vrijheid van meningsuiting.

Rapper Zasco (20 jaar) schijnt regelmatig te rappen over minderjarigen omdat zijn vriendin nog minderjarig is. In reactie op alle commotie om zijn rap zei hij in een tweet: “Als je mij niet kent of het verhaal achter mijn rapp, dan moet je de dingen niet uit context halen. Ik behandel vrouwen vast beter dan jij dat doet. Waarom geef je mij niet je adres? Dan kan ik je een stel hersenen toesturen. Klootzak.

Dit vind je misschien ook leuk