Spanje bijna op (kale) kop op gebied van kaalheid bij mannen

door admin
Spanje bijna op (kale) kop op gebied van kaalheid bij mannen

Tripadvisor Japan heeft in 2011 een onderzoek gedaan naar het aantal kale mannen over de hele wereld. Deze organisatie heeft observanten in verschillende steden van elk land het aantal ‘kale koppen’ dat passeerde laten tellen.

Spanje volgt koploper Tsjechië op de voet

Tsjechië is koploper op het gebied van kaalheid bij mannen. Maar liefst 42,79 procent van het aantal mannen dat geteld is had (bijna) helemaal geen haar. Spanje – Madrid om precies te zijn – heeft een goede tweede plek veroverd. 42,6 procent van alle mannen in Spanje kampen met haarverlies. Dit schrijft het bedrijf Microfue dat gespecialiseerd is in haartransplantaties in hun blog. Het in kaart brengen van de onderzoeksresultaten is – vanzelfsprekend –  opgepakt door Japan. Het land dat zelf ook voorop loopt als het gaat om mannen die te maken hebben met vroegtijdig haarverlies.

Wereldkaart met percentages kale mannen

Op de kaart is te zien dat in Europa de meeste kale mannen te vinden zijn. In de top-10 van landen waar de meeste kalen mannen wonen, vindt je maar liefst acht Europese landen: Tsjechië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Directeur van Microfue Roberto Capomazza, het bedrijf dat heeft meegewerkt aan het in kaart brengen van de onderzoeksresultaten, zegt dat de gepresenteerde ranglijst op het punt staan te veranderen. ‘Tegenwoordig gaan duizenden Europeanen, voornamelijk Italianen en Spanjaarden, naar Turkije voor een haartransplantatie; het mekka voor kale mannen uit Europa en het Midden-Oosten. Dit kan betekenen dat over enkele tientallen jaren onze kale mannen een uitstervend ras zijn.’

In 2014 was er al sprake van een miljoen mannen die een haartransplantatie hebben ondergaan in Turkije. Een behandeling in Istanbul kost zo’n 2.000 euro. In een Spaanse kliniek betaal je zo twee of drie keer dat bedrag.

Testosteron is de boosdoener

De resultaten en de kaart van Tripadvisor Japan en Microfue laat een gelijk beeld zien als de kaart die gemaakt is door de American Journal of Physical Anthropology. Bij dit onderzoek is de mate van lichaamsbeharing in verschillende regio’s over de hele wereld in kaart gebracht. Hieruit bleek dat de meest behaarde mannen in het Middellandse zeegebied en in Scandinavië wonen. Het is echter geen toeval dat deze twee onderzoeken en kaarten hetzelfde beeld laten zien: De overvloed aan lichaamsbeharing en kaalheid bij mannen komt namelijk door dezelfde oorzaak; testosteron.

Dit vind je misschien ook leuk