Obama ontmoet Sánchez en Felipe VI in Spanje

door admin
Obama ontmoet Sánchez en Felipe VI in Spanje

Op vrijdag 6 juli sprak Obama kort met Pedro Sánchez tijdens een bijeenkomst over technologische vernieuwing. Beide heren wilden niet zeggen waar hun gesprek over ging.

Koning Spanje begeleidt Obama door Reina Sofia

Afgelopen zaterdag vergezelde Felipe VI voormalig president Obama door het Reina Sofia museum in Madrid. Het paar bleef onder andere stilstaan voor ‘Guernica’ van Pablo Picasso en diverse werken van Salvador Dalí.

Na het besloten bezoek dat ongeveer een half uur duurde, gaf koning Felipe VI Obama een boek cadeau over het meesterwerk van Picasso. In het boek zette de Spaanse koning de volgende boodschap in de taal van de ex-president: ‘Voor president Obama, als blijk van onze vriendschap en als aandenken aan ons bezoek aan ‘Guernica’; een onvergankelijk stuk universele kunst’.

Twee weken geleden bezocht het Spaanse koningspaar Washington. Ze hadden daar een ontmoeting met president Trump in het Witte huis.

Eerdere ontmoetingen

De eerste keer dat de leiders Felipe VI en Obama elkaar ontmoetten was op 23 september 2014. Dat was drie weken nadat Felipe VI koning van Spanje werd. Op dat moment waren beide heren in Amerika voor een Algemene vergadering van de VN in New York.

In september 2015 ontvingen de Obama’s het Spaanse koningspaar in het Witte huis. Deze ontmoeting stond in het teken van het onderhouden van een goede relatie van de VS met een sterk en verenigd Spanje. Een jaar later bezochten Barack en Michelle Obama Felipe VI en Letizia in Spanje met hetzelfde doel.

Dit vind je misschien ook leuk