Honderden agenten ingezet voor halve finale WK in Benidorm

door admin
Honderden agenten ingezet voor halve finale WK in Benidorm

Het gaat vooral om de buurt die wordt aangeduid met ‘la zona Inglés’ (de Engelse zone), waar jaarlijks in het hoogseizoen tienduizenden Britten zich bewegen. De gemeente, de oproerpolitie en de ondernemers in het gebied werken samen om opstootjes en onrust veroorzaakt door Britse voetbalsupporters te vermijden.  

Meer dan honderd agenten van lokale en landelijke politie-eenheden worden vandaag ingezet om Rincon de Loix, zoals de buurt met de meeste buitenlanders in Benidorm officieel heet, veilig te houden gedurende de halve finale van de Wereldbeker in Rusland waarin het Engelse team zal voetballen.

De gemeente wil koste wat kost voorkomen wat enkele dagen geleden gebeurde. Britse voetbalsupporters vernielden toen alles wat ze op hun pad tegenkwamen. Eveneens deden zich gevaarlijke situaties voor in de wijk met als dieptepunt een schietpartij waarbij er drie gewonden vielen. De extra agenten worden vooral ingezet op de Calle Mallorca en in en rond de Calle Gerona. 

Veiligheidsvertegenwoordiger Lorenzo Martinez geeft aan dat deze voetbalpartij een groot risico vormt. Daarom zijn er in samenwerking met de horecaondernemers uit het gebied ook andere preventieve maatregelen genomen. Deze ondernemers zullen bjivoorbeeld elk voorwerp verwijderen dat zich buiten hun bedrijf bevindt en dat tijdens opstootjes als projectiel gebruikt kan worden. Sommige ondernemers zullen uit voorzorg drank in plastic glazen serveren. Deze ondernemers maken eveneens gebruik van een luidsprekersysteem waarmee ze bezoekers kunnen waarschuwen het rustiger aan te doen. De gemeente verwijdert voor de voetbalwedstrijd begint alle glascontainers in de wijk. 

Dit vind je misschien ook leuk