Zestig personen geëvacueerd bij brand Costa del Sol

door admin
Zestig personen geëvacueerd bij brand Costa del Sol

De vlammen bereikten een groot afvalverwerkingsbedrijf dat verwantwoordelijk is voor het afval van elf kustgemeenten. Het vuur begon bij paraje Fuente la Victoria, een laaggelegen zone met struikgewas vlakbij de MA8300 bij de grens met de gemeente Estepona. De brandweer deed er alles aan om te voorkomen dat de vlammen verder het terrein van het bedrijf opkwamen en dat door de vrij sterke wind de vlammen het hogergelegen deel van de Sierra Bermeja zouden bereiken.

De burgemeester van Casares zei tegen de krant Sur dat geen enkele woning beschadigd is geraakt door het vuur. De zestig personen waren over het algemeen aan het genieten van het warme weer op het moment dat ze hun woning moesten verlaten. Ze werden, velen nog in badkleding, overgebracht naar een jongerencentrum in de gemeente. Vanuit de publieke school Blas Infante werden matrassen begracht en het Rode Kruis zorgde voor dekens en broodjes.

De westenwind had een kracht van 15 tot 20 kilometer per uur en zorgde voor een snelle uitbreiding van het vuur richting het afvalverwerkingsbedrijf. Dit had zich echter goed aan de regels gehouden en beschikte over een brandgang tot 30 meter breed. Dit voorkwam dat de vlammen het terrein opkwamen om daar meer schade aan te brengen. De brand omringde echter wel het volledige terrein.

Bij het vallen van de avond was de brand nog niet onder controle. De brandvliegtuigen moesten vanwege het slechte zicht hun werkzaamheden staken. Wel bleven 127 brandweerlieden, vijf coördinatoren, drie milieuagenten, vier brandweerwagens en een ambulance de hele nacht actief. Overdag waren 14 blusvliegtuigen aan het werk.

In de vroege zondagochtend kreeg de brandweer het vuur onder controle.

Dit vind je misschien ook leuk