‘Grootste staking ooit’ bij Ryanair verwacht op 28 september

door admin
'Grootste staking ooit' bij Ryanair verwacht op 28 september

Woensdag staakten Duitse piloten. Die hadden hun staking slechts 48 uur van tevoren aangekondigd. Als het personeel uit al die landen tegelijk niet aan het werk gaat, zou dat de grootste staking in de geschiedenis van de Ierse prijsvechter zijn. Afgezien van het feit dat er mogelijk nog personeel uit andere landen besluit eveneens te gaan staken. Ryanair zelf is nog niet in paniek. Het bedrijf schreef in een persbericht naar aanleiding van de staking in Duitsland dat het allemaal wel meeviel. 70% van de piloten en het cabinepersoneel ging gewoon aan het werk, met als gevolg dat uiteindelijk van de 400 geplande vluchten er ‘slechts’ 150 niet doorgingen. 

In Nederland heeft Ryanair 80 personeelsleden, waarvan eenderde lid is van een vakbond. Het personeel is al langer zeer ontevreden over de arbeidsomstandigheden. De salarissen zijn te laag en men eist dat het luchtvaartbedrijf mensen aanneemt en op basis van de geldende regels in hun eigen land laat werken in plaats van onder Iers recht. Ook zijn velen tegen de gedwongen overplaatsingen, soms zelfs naar het buitenland. 

Volgens de vakbonden USO en Sitcpla heeft Ryanair opnieuw gedreigd met bepaalde bases te sluiten en personeel te ontslaan als de stakingen niet worden geschrapt.

Dit vind je misschien ook leuk