Balconing eist vijfde slachtoffer in Spanje in een maand tijd

door admin
Balconing eist vijfde slachtoffer in Spanje in een maand tijd

Eerder deze week zei de Britse consul op Mallorca nog over het fenomeen ‘balconing’: ‘Britten leven doorgaans niet in appartementen met een balkon..’ Of dat een reden is dat ze tijdens hun vakantie op het Balearische eiland regelmatig van hun balkon vallen lijkt de vraag die met hoon wordt beantwoord op Twitter en andere sociale media.

Afgelopen nacht viel een vrouw van 30 jaar haar dood tegemoet vanaf een derde verdieping in een hotel in de toeristische plaats El Arenal op het zuiden van Mallorca in de gemeente Llucmajor. Toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor haar doen. Het drama vond plaats in de Antoni Maria Alcoverstraat in El Arenal. Het gaat om het vijfde mogelijke geval van ‘balconing’ in Spanje in de maand september. Eerder vielen drie jongeren vanuit hun appartementen op Ibiza en een Britse man van 25 jaar viel vanaf een tweede verdieping in zijn hotel op Gran Canaria.

Spot

De verklaring van de Britse consul over het fenomeen dat jaarlijks de jonge levens kost van vooral Britten die op vakantie zijn, wekte hoon en spot op sociale media. Met balconing wordt verwezen naar de praktijk waarbij jongeren die vakantie vieren, veelal na teveel alcohol of drugs te hebben genuttigd, van hun balkon in het hotelzwembad springen of via balkons van de ene verdieping naar de andere proberen te klimmen. Dit wordt vaak gefilmd met een mobiele telefoon en gedeeld op sociale media.

Ondanks bewustmakingscampagnes van zowel Spaanse als Britse autoriteiten om jongeren op het gevaar van ‘balconing’ te wijzen, lijkt het aantal slachtoffers weer toe te nemen. Naast de omgekomen personen, raakten er ook nog een aantal zwaar gewond. De Britse consul plaatste zijn opmerking in de veronderstelling dat de dodelijke slachtoffers dit jaar eerder het gevolg waren van ongelukken, dan van onbesuisde jongeren die aan ‘balconing’ deden.

Een Twitteraar reageert op de uitspraak met: ‘Dit gebeurde mij met mijn schoorsteen. Ik was er niet aan gewend, dus ben ik er maar in gaan zitten’. Een ander schreef: ‘Bij de Chinees stak ik mijn ogen uit met de stokjes omdat ik het niet gewend was. Later ontdekte ik dat het met een vork veel makkelijker gaat’. Weer een ander vraagt: ‘Wat zou er gebeuren als ze het bidet ontdekken?’

Dit vind je misschien ook leuk