Trump zou Spanje hebben aangespoord muur door Sahara te bouwen

door admin
Trump zou Spanje hebben aangespoord muur door Sahara te bouwen

Donald Trump zou de sceptische reactie op zijn tip van Spaanse diplomaten hebben weggewuifd met de opmerking dat ‘de grens met de Sahara niet groter kan zijn dan onze grens met Mexico’. De omstreden Amerikaanse president voerde zelf in 2016 campagne met zijn voorstel voor een ‘grote, mooie muur op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico van ruim 3.000 kilometer. 

De president van de VS vergat voor het gemak dat de Sahara bijna 5.000 kilometer breed is en dat Spanje slechts twee hele kleine landsgrenzen met Afrika heeft in de enclaves Ceuta en Melilla. Bovendien zou het land de voorgestelde muur moeten bouwen op vreemd grondgebied. De noordkant van de Sahara loopt vanaf de Atlantische Oceaan bij Marokko oostwaarts door de landen Algerije, Libië en Egypte tot aan de Rode Zee. 

Borell zou Trumps visie over een oplossing voor het vluchtelingenprobleem van Spanje hebben gemaakt tijdens een lunch eerder deze week in Madrid. Trump zou zijn bijzondere uitspraken hebben gedaan toen Borell de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia vergezelde tijdens hun bezoek aan het Witte Huis in juni. 

De vluchtelingenproblematiek raakt Spanje in steeds grotere mate. Dit jaar bereikten 33.600 migranten Spaans grondgebied en 1.723 vonden de dood bij hun poging Spanje te bereiken. 

Dit vind je misschien ook leuk