Twee explosies in Marbella als afrekening in drugswereld

door admin
Twee explosies in Marbella als afrekening in drugswereld

Bij de explosies zijn geen gewonden gevallen. Volgens getuigen in de krant Diario Sur werd bij de eerste explosie een hond gedood en raakte een andere hond gewond. Dit is nog niet bevestigd door de politie. Wel is er flinke schade aan de gevel van een woning. De eerste bom was onder of in een auto geïnstalleerd die geparkeerd stond bij Mirador de la Alqueria in Benahavis. Deze kwam rond 1 uur ’s nachts tot ontploffing, terwijl het huis ernaast in brand werd gestoken. Politie en brandweer rukten snel uit naar de plek om het vuur te blussen. 

een paar minuten later was er een grote brand op het industrieterrein in San Pedro. Deze bracht veel schade toe aan een magazijn waarin een autowasserij is gevestigd en vernietigde een boot en tien auto’s. De woning en bedrijfshal waren eigendom van hetzelfde slachtoffer. Waarschijnlijk wilden de daders met hun gewelddadige actie een boodschap overbrengen. 

Bij beide aanvallen werd één auto gebruikt. Een dure BMW. Deze werd vlak na de explosies uitgebrand aangetroffen in de wijk Nagueles. 

Deze nieuwe uitbarsting van geweld in Marbella komt een week nadat een drugshandelaar in de hoofdstraat van Estepona werd gekidnapped door een paar gewapende mannen die schoten losten in het openbaar waarbij flinke paniek ontstond. 

In september wist de politie in Marbella nog een bom onschadelijk te maken. Deze was geplaatst in de zone Altos de los Monteros. Hierna werd een 33-jarige Nederlander uit Utrecht gearresteerd die verbonden was aan een netwerk van drugshandelaren dat zich ook bezighield met afpersingen. In zijn woning werden vier vuurwapens, drie pistolen en drie dozen met explosieven aangetroffen. 

Dit vind je misschien ook leuk