Concessie sjeik Al-Thani voor nieuwe haven Marbella definitief afgewezen

door admin
Concessie sjeik Al-Thani voor nieuwe haven Marbella definitief afgewezen

Hier ging de sjeik in hoger beroep tegen de uitspraak van het hooggerechtshof van Andalusië (TSJA) die de vergunning voor de uitvoering van de werkzaamheden voor de uitbreiding van de vissershaven annuleerde. Het hoger beroep was voor Al Thani de laatste mogelijkheid om te procederen en op een of andere manier verbonden te blijven met La Bajadilla. 

De plannen voor een omvangrijke transformatie van de vissershaven van Marbella tot een luxe jachthaven in de stijl van de palmeneilanden in Dubai werden in 2011 door de toenmalige gemeente goedgekeurd. Daarop volgden jaren van wanbetalingen van de kant van de sjeik, uitgestelde licenties, wachten op goedkeuringen van overheden en gedoe tussen Unión Temperal de Empresas (UTE) het bedrijf van de sjeik waarin ook de gemeente voor 2 procent deelnam en het gemeentelijke havenbedrijf voor 1 procent, dat de werkzaamheden zou uitvoeren en de architect van kantoor Segui van het project.

Het hooggerechtshof nam ook de normen van de Europese Unie in acht die verbieden dat een overheidsadministratie deelneemt aan een aanbesteding als dat niet echt gebeurd, dat wil zeggen, al men niet voldoende financiële middelen beschikbaar stelt om de aanbesteding ook werkelijk uit te voeren. 

Lees ook: Sjeik wil een tweede Puerto Banús voor Marbella of Virtuele rondleiding door nieuwe haven Marbella met video

Dit vind je misschien ook leuk