Gevaarlijkste bende Costa del Sol opgerold

door admin
Gevaarlijkste bende Costa del Sol opgerold

In de woorden van de politie zijn de twee mannen lid van ‘de meest gewelddadige bende ooit gezien in Zuid-Spanje’. Ze lieten een spoor achter van meedogenloze misdaden. De bendeleden zouden van Noord-Afrikaanse oorsprong zijn maar afkomstig uit het Zweedse Malmö, vandaar hun bijnaam ‘los Suecos’ (de Zweden). Met schietpartijen midden overdag en midden op straat vanuit auto’s, motoren of zelfs fietsen wisten ze regelmatig paniek te zaaien in het zuiden van het land. Slachtoffers werden neergeschoten op het moment dat ze hun woning verlieten of de eerste communie van hun kind bijwoonden.

Het gaat om een groep van negen personen, aangestuurd door twee paar broers en allen waren jonger dan 30 jaar. Ze zouden bezig zijn met het vormen van een operationele hub in Málaga en werden hierom gezocht door zowel de Spaanse als Zweedse autoriteiten die hen ook minstens tien moorden in Zweden in de schoenen schuiven. 

Met de arrestatie van de twee is een gevoelige klap aan de bende uitgedeeld. ‘Het moet duidelijk worden dat de Costa del Sol is geen gemakkelijke plek voor misdadigers om wortel te schieten en zal dat ook nooit worden’, zo legden politieofficiers uit die deze bende beschuldigd van minstens twee van de zes moorden die recent in Zuid-Spanje werden gepleegd.

Inmiddels zitten zeven van de negen verdachten vast op verdenking van moord, lidmaatschap van criminele bendes en fraude. Tijdens de operatie tegen de bende werden negen huiszoekingen gehouden in woningen in Málaga en Malmö. Hierbij werden kogelwerende vesten, een holster, geweren, computers, peppersprays en drie dure horloges in beslag genomen. Een van die horloges had een waarde van 250.000 euro.

Dit vind je misschien ook leuk