Ruim 670 migranten aangekomen in Andalusië afgelopen weekend

door admin
Ruim 670 migranten aangekomen in Andalusië afgelopen weekend

Ze kwamen verspreid langs de hele kust aan in Almería, Granada, Málaga en Cádiz. De meerderheid van de migranten werd door de Spaanse kustwacht uit zee gehaald. Zondag werden een paarhonderd mensen van vier boten gehaald in de Alboranzee. Zaterdag ging het om 272 personen op zes boten en twee kajaks in dezelfde zee én in de Straat van Gibraltar. Ook zijn er nog personen gered op de Charainas eilanden en enkele groepjes die aankwamen op verschillende punten van de Andalusische kust. Hieronder enkele minderjarige jongens van 14, 15 en 16 jaar op een zelfgemaakte boot van hout van drie meter lang met een motor van 15 pk. Ze waren twee dagen eerder vertrokken vanaf een strand in Noord-Marokko en kwamen zondag aan op het strand van La Herradura.

De uit zee gehaalde personen zijn overgebracht naar de havens van Motril, Algeciras en Málaga. Daar werden ze opgevangen door leden van het Rode Kruis. Allen, waaronder ook vrouwen en minderjarigen, bevonden zich in goede gezondheid. Na de medische controle werden de migranten verspreid over verschillende opvangcentra. De meesten gingen naar het asielzoekerscentrum in San Roque (Cádiz). 

Het gebeurt niet vaak, maar ditmaal kwam er ook een boot met dertig personen aan om 10:30 zondagmorgen op het strand Santa María del Mar in de stad Cádiz. Zodra de boot op het strand kwam, vluchtten alle opvarenden. Achttien van hen werden echter snel aangehouden door de nationale politie. 

Het fregat Cristóbal Colón van de Spaanse marine waarschuwde de kustwacht zondagochtend vroeg voor een boot met 22 opvarenden die op 50 zeemijl van de kust van Cabo de Gata dreef. Alle opvarenden komen uit Algerije en zijn overgebracht naar de haven van Almería. 

Dit vind je misschien ook leuk