Policía Nacional arresteert 18 mensen in Madrid vanwege fraude

door admin
Policía Nacional arresteert 18 mensen in Madrid vanwege fraude

De organisatie kocht en verkocht mobiele telefoons door middel van illegale financieringen. Ook werden leningen aangevraagd door gestolen loonlijsten te gebruiken en werd er illegaal wiet gekweekt.

Handel in smartphones en illegale financieringen

De Policia Nacional vertelt dat het onderzoek naar deze organisatie in mei 2018 is begonnen. Toen werd de verkoop van een aantal dure smartphones door dezelfde persoon ontdekt. Rechercheurs ontdekten toen dat er leningen werden aangevraagd voor de aankoop van elektronica door gegevens van buitenlanders via gestolen loonlijsten te misbruiken.

Onlangs heeft de Policía Nacional vijf huiszoekingen gedaan in Ciempozuelos, San Martín de la Vega en Titulcia in de regio Madrid. Vanuit deze gemeentes bleek de organisatie te opereren. Bij deze huiszoekingen is bijna 100.000 euro aan contanten, diverse documentatie zoals salarisstroken, werkbriefjes of kopieën van id-bewijzen en benodigdheden voor het vervalsen van documenten gevonden.

Illegale drugskwekerijen

Naast deze illegale handel in telefoons en de wanpraktijken op het gebied van financieringen ontdekten rechercheurs dat de organisatie zich ook bezighield met het kweken van wiet. Verschillende plantages waren aangesloten op andermans elektriciteitsnetwerken om wiet te kunnen kweken. De marihuana werd in Titulcia geëxploiteerd en tijdens de vondst van deze plantage werden ruim zeshonderd wietplanten in beslag genomen.

Dit vind je misschien ook leuk