Vier personen gearresteerd wegens mensensmokkel en -handel in Spanje

door admin
Vier personen gearresteerd wegens mensensmokkel en -handel in Spanje

De mannen, veelal van middelbare leeftijd, werden met de belofte op goede banen en dito salarissen naar Mallorca gebracht. Daar kwamen ze in zeer slecht betaalde banen terecht met werkdagen tot 16 uur. Voor geen van de Pakistani werden papieren geregeld waardoor ze dus allen illegaal in Spanje verbleven. 

De politie heeft in het kader van de operatie ‘Tarik’ verschillende invallen gedaan en stuitte daarbij op documentatie waaronder vervalste registraties bij de Spaanse sociale zekerheid, vervalste bedrijfsregistraties, vervalste NIE-nummers en een van een Brit gestolen paspoort. De mensensmokkelaars meldden de mannen aan bij de sociale zekerheid met de NIE-nummers die verkregen waren op basis van de gestolen identiteitsbewijzen.

De mannen werkten in verschillende bedrijven op het eiland in belabberde hygiënische en onveilige omstandigheden en kregen daarvoor een schijntje van het geld dat hen was beloofd. Onder dreiging van geweld werd voorkomen dat ze aangifte van hun situatie zouden gaan doen. 

Dit vind je misschien ook leuk