Openbaar Ministerie Spanje eist honderd jaar tegen voetbaltrainer

door admin
Openbaar Ministerie Spanje eist honderd jaar tegen voetbaltrainer

Een jeugdvoetbaltrainer van 45 jaar hoorde gisteren de eis van de officier van justitie in Málaga. De officier eist onder andere 100 jaar en 7 maanden gevangenisstraf vanwege het misbruiken van 25 minderjarigen tussen de 11 en 17 jaar oud. De rechtszaak begon op 8 januari in de rechtbank van Málaga. Een aantal partijen hebben aangegeven deze zaak gedeeltelijk achter gesloten deuren te willen behandelen vanwege de betrokkenheid van minderjarigen.

De trainer heeft de beschuldiging van misbruik tot op heden altijd ontkend. Tijdens de rechtszaak is hij meerdere keren van advocaat gewisseld. Op dit moment wordt hij verdedigd door Agustín Martínez Becerra die bekend is van de La Manada-zaak.

Misbruik en andere aanklachten

De man traint al jarenlang jeugdteams uit verschillende voetbalclubs in de provincie Málaga, waaronder de jeugd van FC Málaga. De man wordt beschuldigd van misbruik van minderjarige voetbalspelers. De exacte aanklacht luidt: seksueel misbruik, exhibitionisme, seksuele provocatie, omkoperij en intimidatie van minderjarige spelers.

De officier vertelt dat hij minderjarige voetballertjes beloofde om aanvoerder te worden, om meer wedstrijden te kunnen spelen of om in een hoger team geplaatst te worden in ruil voor seksueel getinte foto’s. Ook heeft hij jongeren aangeraakt, heeft hij ze geld, alcohol en etentjes aangeboden in ruil voor naaktfoto’s van de jongeren. Via sociale media viel hij de jongeren ook lastig en probeerde hij seksueel getinte gesprekken met hen te voeren. Hij heeft hierbij gevraagd om naaktfoto’s, zelf stuurde hij ook regelmatig naaktfoto’s van hem of van naakte vrouwen op naar de jongeren.

In de beschuldiging van de officier van justitie is te lezen dat de minderjarigen zich ongemakkelijk voelden bij de situatie, maar dat ze er in meegingen omdat de trainer anders dreigde dat ze geen aanvoerder zouden worden of dat ze niet in een hoger team zouden worden geplaatst.

Eis officier van justitie

In totaal eist de officier van justitie 100 jaar en 7 maanden gevangenisstraf, een verbod dat de trainer 25 jaar lang geen beroep mag uitoefenen waarbij hij in contact komt met jongeren. Ook mag hij tien jaar lang geen jongeren benaderen. Tijdens de tien jaar voorwaardelijke gevangenisstraf mag hij niet betrokken zijn bij sportevenementen waarbij minderjarigen aan deelnemen. Als laatste zou de man elke twee jaar deel moeten nemen aan programma’s voor seksuele voorlichting.

In november 2016 vond de politie tijdens een huiszoeking op twee computers seksueel getinte beelden van minderjarigen. Sinds die tijd zit de voetbaltrainer vast in de gevangenis in afwachting van de rechtszaak.

Dit vind je misschien ook leuk