Machiniste komt om het leven en honderd gewonden bij treinongeluk in Spanje

door admin
Machiniste komt om het leven en honderd gewonden bij treinongeluk in Spanje

Het gaat om de lijn R4 van de korte afstandstreinen van de Cercanías dienst van Renfe die vrijdag om 18:20 op elkaar knalden. Dit heeft de spoorwegbeheerder Adif vrijdag bevestigd. De treinen bevonden zich op hetzelfde spoor terwijl dit traject een dubbelspoor heeft. De dienstregeling tussen de bewuste plaatsen ligt op dit moment nog stil. Acht ambulances zijn naar de plek van het ongeluk gegaan.

De 26-jarige omgekomen vrouw bestuurde een van de twee treinen. Circa honder passagiers raakten gewond, zes hiervan zijn in verschillende ziekenhuizen opgenomen met zware verwondingen, 15 zijn minder zwaargewond en 92 kampen met lichte verwondingen. De resterende passagiers zijn met hulp van de brandweer met bussen vervoerd naar hun bestemming. Bij de botsing raakten de voorkanten van de trein volledig vernield en geplet.

Naar de oorzaak van de botsing is een onderzoek geopend. Op dezelfde lijn R4 ontspoorde minder dan drie maanden geleden nog een Cercanías-trein in Vacarisses (Barcelona). Hierbij kwam een reiziger om het leven en raakten 49 mensen gewond. Hier ging het om een trein die op 20 november om 5:52 uur uit Manresa vertrok in de richting van Sant Vicenç de Calders met 133 mensen aan boord. Tussen de stations Vacarisses en Vacarisses-Torreblanca ontspoorde de trein. Vier wagons raakten van de rails door een verzakking van stenen, zand en modder die op de rails terecht was gekomen. De oorzaak van dit ongeluk was de slechte staat van het spoor en de muren ernaast. 

Dit vind je misschien ook leuk