Vrouw overleden na etentje in sterrenrestaurant Valencia

door admin
Vrouw overleden na etentje in sterrenrestaurant Valencia

Morieljes zijn een soort paddestoelen, een sponsachtig type zakjeszwam. De 12-jarige zoon van de vrouw en haar man werden ook ziek. Daarnaast kregen nog zeven mensen last van hun maag en dramen. Maar bij allen waren de symptomen veel lichter en verdwenen ook vrij snel. De regionale minister van Gezondheid Ana Barceló sprak haar condoleances uit naar de nabestaanden van de vrouw en benadrukte dat de gezondheidsautoriteiten direct het protocol in werking hebben gesteld dat geldt voor dit soort gevallen. Een eerste inspectie is inmiddels gedaan in het restaurant en het lijkt er volgens de minister op dat alles daar normaal is. Op dit moment worden er analythische tests gedaan op alle voedingsmiddelen die in het restaurant aanwezig zijn. 

Bronnen bij het ministerie meldden dat de uitbraak van voedselvergiftiging afgelopen zondag is gemeld met drie gevallen in dezelfde familie in de stad. De overleden vrouw kwam oorspronkelijk uit León, maar werkte in bij een opticiën in de stad. 

Restaurant RiFF, met een Michelinster, is sinds het incident gesloten en blijft dicht totdat de oorzaak van de voedselvergiftigingen van de gasten is opgehelderd. Dit werd meegedeeld in een persbericht van de Duitse chef Bernd H. Knöller, die al sinds 1991 werkzaam is in de Spaanse stad. Hij verleende vanaf het eerste moment zijn medewerking aan de zorgautoriteiten om de zaak op te helderen. ‘Ik wil mijn diepe spijt betuigen voor wat er is gebeurd, in de hoop dat de zaak zo snel mogelijk wordt opgehelderd’, zo schreef hij in het persbericht.

Dit vind je misschien ook leuk