Maximumsnelheid in steden naar 30 kilometer per uur

door admin
Maximumsnelheid in steden naar 30 kilometer per uur

Pere Navarro, directeur van DGT gaf in een interview aan dat hij het ‘fijn zou vinden’ als de maatregel voor de verkiezingen wordt goedgekeurd. Op dit moment ligt de concepttekst bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarna moet deze langs andere ministeries om vervolgens goedgekeurd te worden door de Staatsadviesraad. 

‘Het verschil is dat de maximumsnelheid nu 50 km/u is en in buitengewone gevallen 30 km/u. Dit gaan we veranderen in dat het overal 30 km/u is en in uitzonderlijke gevallen 50 km/u’, zei Navarro. Hij prees de gemeenten die al langzaam maar zeker een verlaging van de maximumsnelheden in hun stadscentra hebben doorgevoerd. ‘Wat verkeersveiligheid betreft is de snelheid nog steeds het element dat doodt en die de gevolgen van elk willekeurig ongeluk verzwaren’, voegde Navarro toe.

Eerder dit jaar werd al de maximumsnelheid op B-wegen verlaagd van 100 km/u naar 90 km/u. 

De vervroegde verkiezingen hebben het proces voor de nieuwe wijziging in de Verkeerswet vertraagd. Hiermee worden ook de verkeersboetes verhoogd voor het rijden met een mobiele telefoon of ander apparaat in je hand. De boete hiervoor was 200 euro boete en 3 punten aftrek van je rijbewijs. Dit is verhoogd naar 500 euro en 6 punten aftrek.

Dit vind je misschien ook leuk