Vox belooft Spaanse jagers nationale parken open te stellen voor jacht

door admin
Vox belooft Spaanse jagers nationale parken open te stellen voor jacht

Met dit voornemen hoopt de partijleider de ruim 800.000 personen in Spanje die over een jachtvergunning beschikken aan zich binden. Dit schrijft Europapress na een ontmoeting tussen Abascal en de voorzitter van de jachtfederatie (RFEC) Ángel López Maraver. Abascal gaf aan te begrijpen dat het ‘ontegenzeggelijk’ noodzakelijk is om een mechanisme te vestigen ‘dat de dierpopulaties in evenwicht brengt om de ecosystemen in beschermde natuurgebieden te behouden en te conserveren’. 

Abascal sprak tegen López Maraver zijn intentie uit om elk willekeurig thema gerelateerd aan de jacht ‘persoonlijk te behandelen’ en toonde zijn ‘absolute betrokkenheid bij de jachtactiviteit’. López Maraver op zijn beurt startte met zijn federatie de campagne #LaCazaTambienVotaEspaña (de jacht stemt ook Spanje) met het oog op de komende verkiezingen op 28 april. Met die campagne wil hij achterhalen welke positie alle partijen innemen op het gebied van de jacht in Spanje. 

‘Vox heeft altijd de duurzame jacht verdedigd voor het behoud van de biodiversiteit’, zei Abascal. Bovendien ziet de partij de jacht als een economische en sociale motor van landelijk Spanje. Abascal kondigde aan in het verkiezingsprogramma van zijn partij ‘de belangrijkste verzoeken en eisen van het jagerscollectief’ op te nemen en dat hij publiekelijk zijn steun zal uiten op alle mogelijke fora ‘waar Vox zijn stem kan verheffen.’

Onlangs bracht de krant La Expansion de Spaanse jachtsector in beeld. Hierin gaat jaarlijks 6,5 miljard euro om. Dat geld gaat naar transport, materiaal, kleding, logies, hulpdieren, etc. 87 procent van de Spaanse publieke grond is jachtterrein. Het grootste deel hiervan ligt in Castilla y León. De ge middelde Spaanse jager is een man van 46 jaar of ouder met een gemiddeld netto inkomen van 1.908 euro per maand. Hij besteedt jaarlijks gemiddeld 9.684 euro aan zijn jagersactiviteiten. 

61 procent van de jagers komt uit Castilla-La Mancha en Madrid. Castilla-La Mancha (86%), Castilla y León (35%), Andalusië (34%) en Extremadura (33%) zijn de belangrijkste jachtregio’s in een land waar 87 procent van het terrein toegankelijk is voor de jacht. 

Leestip: Einde Spaans jachtseizoen is begin van ellende voor jachthonden en Controversiële steun van jager aan extreemrechtse partij Vox

Dit vind je misschien ook leuk