Vox vraagt een miljoen euro voor verkiezingen via sociale media

door admin
Vox vraagt een miljoen euro voor verkiezingen via sociale media

Vox deed afgelopen zondagmiddag, op 3 maart, een oproep via Twitter om een miljoen euro in te zamelen voor hun verkiezingscampagne voor 28 april. De politieke partij van Santiago Abascal schreef zondag om 13.30 uur in een bericht op Twitter dat ze 1 miljoen euro nodig hebben om heel Spanje te kunnen bereiken en er zo voor te zorgen dat ‘Spanje de verkiezingen kan winnen’.

“Op 28 april hebben we een unieke kans en we laten jullie niet in de steek. We hebben een miljoen euro nodig om heel Spanje te kunnen bereiken en ervoor te zorgen dat Spanje de verkiezingen zal winnen”, aldus de extreemrechtse partij.

Een kleine zeven uur na het bericht heeft de partij van Santiago Abascal bij elkaar al 100.000 euro aan donaties opgehaald, zo’n 10 procent van het streefbedrag. Via de website van Vox kunnen donaties worden gedaan. Op dezelfde pagina richt Santiago Abascal zich tot de kiezers van Vox en legt hij uit waarom hij deze wervingscampagne is gestart.

“Deze campagne zal heel zwaar en duur worden en daarom hebben we jouw steun nodig om dit tot een goed einde te brengen. We hebben een miljoen euro nodig om heel Spanje te kunnen bereiken. Ik weet dat we veel van je vragen. Ik schaam me er bijna voor om zoveel van je te moeten vragen. Maar – in tegenstelling tot andere partijen – ontvangen wij geen enkele vorm van overheidssteun. We moeten het hebben van de bijdragen van de mensen die deel uitmaken van España Viva en wij zijn bereid om alle schepen achter ons te verbranden voor de toekomst van ons vaderland, voor de toekomst van onze kinderen,” vertelt de partijleider in het bericht.

Dit vind je misschien ook leuk