Nieuwe volledige elektrische racewagen van Spaanse makelij op de markt

door admin
Nieuwe volledige elektrische racewagen van Spaanse makelij op de markt

De auto komt met een uitvoering die volledig in overeenstemming is met de legendarische naam die Hispano Suiza geniet. Het merk was in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw dé grote rivaal van Rolls-Royce en had wereldwijd een uitstekende reputatie. 

De nieuwe racewagen werd gepresenteerd op de Salon Automobile in Genève en heeft een aandrijving die uit twee elektromotoren bestaat die elk een achterwiel aandrijven en van stroom worden voorzien door een 80 kWh accupakket. De auto heeft daarmee een vermogen van meer dan 1.000 pk. Dat is voldoende om van 0 tot 100 kilometer per uur te komen in minder dan 3 seconden en om een maximumsnelheid van 250 kilometer per uur te halen. Deze voordelen worden onder meer bereikt door het gewicht van 1.690 kilogram. Het chassis is gemaakt van koolstofvezel.  

Hispano Suiza Cars heeft een met leer, alcantara en hout afgewerkt interieur, klassieke klokjes, aluminium details en een art deco sfeer. Modern is de ledverlichting, een inductielader voor smartphones en een modern infotainmentsysteem dat zaken als Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt.

Deze elektrische auto is geïnspireerd op Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia uit 1938 en heeft daarom enigszins een retro-uiterlijk. Ondertussen is Hispano Suiza bezig met het ontwikkelen van een nog krachtigere variant van de retro-racewagen met een 105 kWh accupakket zodat het bereik oploopt tot 400 kilometer. Er worden maar vijftien Carmen’s geproduceerd. Voor elke wagen moet minimaal 1,5 miljoen euro worden neergeteld en naar verwachting worden de eerste wagens in 2020 geleverd. 

Het Spaanse bedrijf QEV Technologies ontwikkelde de auto in samenwerking met Grup Peralada, met nakomelingen van de oprichters van Hispano Suiza in het bestuur. QEV Technologies heeft veel ervaring in de sector dankzij de relatie met het Formule E team Mahindra en de Chinese groep BAIC, die de elektrische sportwagen Arcfox-7 heeft ontwikkeld.

Dit vind je misschien ook leuk