Pablo Casado verandert verkiezingen in referendum over onafhankelijkheid

door admin
Pablo Casado verandert verkiezingen in referendum over onafhankelijkheid

Zo kunnen ‘alle landgenoten via de stembus vertellen of ze willen dat Quim Torra blijft heersen in La Moncloa via de regering Frankenstein’ zoals die onder Pedro Sánchez. Quim Torra is de huidige premier van Catalonië die uit is op zelfbeschikkingsrecht van zijn regio en La Moncloa is de ambtswoning van de Spaanse premier. Op dit moment is dat nog Pedro Sánchez van de linkse sociaaldemocratische politieke partij PSOE.

Casado bracht deze boodschap tijdens een ontmoeting in Málaga, waar hij de journalist Pablo Montesinos presenteerde als nummer één op de lijst voor kandidaten voor deze provincie in het Spaanse parlement voor de verkiezingen van 28 april aanstaande. Bij de ontmoeting waren ook de Andalusische premier Juan Manuel Moreno (PP) en de burgemeester van Málaga, Francisco de la Torre aanwezig. 

De PP-leider vroeg om van de verkiezingen volgende maand een volksstemming te maken en een referendum tegen de onafhankelijkheid. ‘Ze wilden toch een referendum?’ vroeg Casado zich hardop af voor hij opriep tot het kiezen tussen aan de ene kant Torra, Sánchez en Puigdemont’ en aan de andere kant ‘de PP die het land redt van de verontwaardiging over degenen die Spanje willen breken’.

Cadado bracht het dilemma naar voren dat met het door hem voorgestelde ‘referendum’ opgelost kan worden. Willen Spanjaarden ‘dat Torra La Moncloa blijft besturen via een Frankenstein-regering zoals die onder Sánchez of willen we dat er een PP-regering is die nooit tot overeenstemming zal komen met de separatisten’.

Dit vind je misschien ook leuk