Acht van de tien Spanjaarden is ongelukkig op het werk

door admin
Acht van de tien Spanjaarden is ongelukkig op het werk

Wat het salaris betreft geeft 90 procent van de ondervraagden aan het minimumloon in Spanje onrechtvaardig te vinden. Toch is bijna vier op elke tien werknemers bereid minder te verdienen in ruil voor meer geluk op het werk.

Deze en meer gegevens zijn afkomstig uit een onderzoek van verzekeraar Acierto.com ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Geluk. Eerder vandaag publiceerde InSpanje.nl al een artikel over het World Happiness Report, waaruit blijkt dat Spanje van 156 landen op de 30ste plaats staat als het om geluk gaat. 

Erkenning en waardering op het werk is nog een belangrijke factor die bijdraagt aan of iemand zich gelukkig voelt op zijn werk. 70 procent van de ondervraagden voelt zich tevredener en zet zich meer in naarmate zijn of haar werk meer erkend wordt, onafhankelijk van het belang van de geleverde prestaties. Zo blijkt dat gelukkige werknemers 12 procent productiever zijn. 

Spaanse werknemers zijn bovendien niet tevreden over de werkloosheidsuitkering. 67 procent acht die onvoldoende. Daarvan denkt 56 procent dat de werkloosheidsuitkering met zes maanden per gewerkt jaar verlengd moet worden, terwijl de rest de periode verlengd zou willen zien tot acht tot twaalf maanden (14 en 13% respectievelijk).

Ook vindt negen op elke tien werknemers dat de ontslagvergoedingen onrechtvaardig zijn. 77 procent is van mening dat deze meer zouden moeten zijn dan 40 dagen per gewerkt jaar. De rest zou graag een minimum van minstens één maand per gewerkt jaar zien. 

Dit vind je misschien ook leuk