Drie vierde van hasj samples in regio Madrid bevatten poepbacteriën

door admin
Drie vierde van hasj samples in regio Madrid bevatten poepbacteriën

Het onderzoek werd uitgevoerd door farmaceut Manuel Pérez Moreno met een focus op drugdealers op straat die cannabis verkopen. Voor zijn onderzoek bezocht hij verschillende wijken in Madrid en in omliggende steden in de regio, zoals Parla, Alcorcón en Alcobendas. Hij vroeg in lokale bars waar hij hasj kon kopen en kwam zo bij de lokale dealers terecht, waarvan hij vervolgens de producten kocht en onderzocht. 

Pérez Moreno is farmaceut bij de veterinaire faculteit van de Complutense Universiteit in de Spaanse hoofdstad. Hij verzamelde 90 verschillende monsters van cannabishars die allemaal afkomstig zijn van verschillende bronnen. Het resultaat van dit onderzoek in narcotica bevat het eerste gedetailleerde onderzoek naar ‘chocolate’, zoals de softdrug in straattaal wordt genoemd. 

‘Het merendeel van de hasj die in Madrid op straat wordt verkocht is op basis van microbiologische criteria niet geschikt voor menselijke consumptie en dat houdt een gevaar in voor de gezondheid’, zo is de conclusie van het onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Forensic Science International.

In Spanje heeft ruim 31 procent van de bevolking tussen 15 en 64 weleens cannabis geconsumeerd in zijn of haar leven, zo blijkt uit de laatste gegevens daarover van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid. Bijna 3 miljoen mensen rookten het in het afgelopen jaar. Dat 75 procent van de door Pérez-Moreno genomen monsters grote hoeveelheden van de E.coli-bacterie bevatten (fecale vervuiling) is slecht nieuws voor die mensen. 

Volgens de onderzoeker is dit het gevolg van de werkwijze van de drugshandelaren. Kleine blokjes hasj worden verpakt in plastic folie en doorgeslikt nadat ze yoghurt aten om hun maagzuur te neutraliseren. ‘Wanneer ze in Spanje aankomen nemen ze een laxeermiddel om de bolletjes uit te drijven. Dan worden ze schoongemaakt en te koop aangeboden’. 40 procent van de bolletjes droegen volgens Pérez-Moreno zelfs nog de geur van ontlasting bij zich. 

Dit vind je misschien ook leuk