Nieuwe regering Andalusië schrapt 101 overheidsinstellingen

door admin
Nieuwe regering Andalusië schrapt 101 overheidsinstellingen

De volgende bedrijven zullen worden gesloten of zijn gesloten: Consorcio Guadalquivir, Agencia Andaluza de Evaluación Educativa, Fundacion Publica Andaluza para la Mediación y el Arbitraje de Andalucía (Mediara), Consorcio Centro de Formación en Comunicaciones y Tecnologías de la Información de Málaga (CFCTI), Consorcio Centro Andaluz de Formación Medioambiental para el Desarrollo Sostenible, Consorcio Centro de Transporte de Mercancias de Málaga, Promonevada SA, Apartahotel Trevenque SA en Fundacion Rey Fahd Bin Ablulaziz.

Overheidsbedrijven met een inactieve status (soms al gedurende een paar jaar) zijn Instituto Andaluz de Finanzas en de overheidsstichtingen Hospital San Rafael, Agregación de Fundaciones de Sevilla, Juan Nepomuceno Rojas y Banco Agricola José Torrico y López Calero. 

Als de bedrijven eenmaal gesloten zijn, levert dat de Junta de Andalucía 276.000 euro op en een perceel dat op 2,4 miljoen euro wordt getaxeerd. Aan bankrekeningen en deposito’s is dat 223.000 euro van de Agregación de Fundaciones de Sevilla en 53.000 van de stichting Hospital San Rafael. Het perceel is van de stichting Juan Nepomuceno Rojas.

Consorcio Guadalquivir

De eerste van alle overheidsbedrijven dat dicht moest was de Consorcio Guadalquivir. deze werd in 2011 opgericht met het doel het toerisme in de gemeenten langs de rivier te stimuleren. Het voorzitterschap hiervan werd bekleed door de toenmalige president van de Junta de Andalucía, José Antonio Griñán. De begroting van dit consortium bedroeg in eerste instantie 2 miljoen euro voor vier jaar tijd. 53 procent van dit bedrag werd betaald door de regioregering. Dit zou worden besteed aan een groot toeristisch project rond de rivier, het herstel van wandelpaden en de hermodellering van de treinstations in de buurt en een potent aanbod van toeristische routes.

De nieuwe regering zag er slechts één activiteit met één geregistreerde factuur van 200.000 euro als betaling voor het openingsfeest voor 500 personen. Het contract hiervoor was ondertekend door Turismo Andaluz samen met Viajes El Corte Inglés. Het feest werd gehouden in oktober 2009, terwijl het consortium officieel pas twee jaar later werd geopend.

Er zijn ook financiële controles uitgevoerd bij 12 overheidsbedrijven. De audit van Canal Sur is nog bezig. Bij deze bedrijven werken in totaal 9.641 mensen. Hiervan zijn 498 personen ambtenaren en de meerderheid (468) werkt bij de Agencia de Servicios Sociales y Dependencia. Deze instellingen zijn gefinancierd met overheidsgeld en het totaalbedrag is 2,4 miljard euro par jaar. 283 miljoen euro betreft salarissen. De ruim 9.000 werknemers worden een voor een bekeken om te zien wat ze doen en wat ermee gedaan gaat worden. 

Dit vind je misschien ook leuk