Einde rechtszaak rond Catalaanse separatisten verwacht op 11 of 12 juni

door admin
Einde rechtszaak rond Catalaanse separatisten verwacht op 11 of 12 juni

Dit meldden bronnen bij de verdediging. De rechtszaak bevindt zich op dit moment in de expert-fase, die woensdag begon nadat zowel de twaalf verdachten zijn gehoord als 420 getuigen. Geheel volgens de voorspellingen vooraf, zal de rechtszaak dan in totaal vier maanden in beslag hebben genomen. 

Als de experts gehoord zijn en tot hun conclusies zijn gekomen, zijn er nog drie documentaire sessies op 27, 28 en 29 mei, met een mogelijke uitloop tot 30 mei. Hier worden ook de video’s vertoond die verstrekt zijn door zowel de aanklagende partijen als de verdediging over het ingrijpen van de politie bij de stembureau’s tijdens het illegale referendum op 1 oktober 2017.

Vervolgens zullen de partijen de betekenis van hun vonnis toelichten: of de gevangenisstraffen definitief zullen worden of dat er daarin wijzigingen optreden. Op 3 juni zal er een begin worden gemaakt met het vertonen van de finale rapporten van het openbaar ministerie, de staatsadvocaat en de particuliere aanklager Vox.

Op 10 en 11 juni kunnen de geschriften van de verdediging worden gepresenteerd. Zodoende kan op basis van de planning van het hooggerechtshof en zonder onvoorziene omstandigheden op het laatte moment, het proces voor de tweede helft van juni worden afgerond. De definitieve uitspraak zal dan na de zomer worden gedaan. 

Dit vind je misschien ook leuk