Bijna vijftig scholieren gered van monorail-drama tijdens excursie in Spanje

door admin
Bijna vijftig scholieren gered van monorail-drama tijdens excursie in Spanje

Op acht meter hoogte zaten de kinderen en drie volwassen begeleiders ruim anderhalf uur vast in Parque de Tecnologías Ambientales de Mallorca (Tirme) in Son Reus. Met een platformwagen kon de brandweer van Palma de derdeklassers uiteindelijk in een half uur tijd uit hun benarde toestand bevrijden zonder dat er zich ongelukken hebben voorgedaan.

Het incident gebeurde iets na half twee op woensdagmiddag op de Cami de sa Fita. De scholieren waren op bezoek geweest bij het Centre d’Educació Ambiental TIRME (Milieu-educatie centrum). De excursie zou beëindigd worden met een korte treinrit rond de campus om zo de recycle installaties te zien. In plaats daarvan eindigde het avontuur met een ritje in de brandweerwagen. 

Ter compensatie kunnen de kinderen op 5 juni terugkomen naar het terrein om de Diada Ambiental te vieren ter gelegenheid van de Wereld Milieu Dag die dan wordt gehouden. De recycle installaties van Tirme zijn al zestien jaar per trein te bezoeken. Dit is de eerste keer dat er zich een dergelijk incident heeft voorgedaan.

Dit vind je misschien ook leuk