Behoorlijke aardbeving alarmeert Lorca

door admin
Behoorlijke aardbeving alarmeert Lorca

Die hebben namelijk de grote aardbeving van 11 mei 2011 nog vers in het geheugen. Die beving had een magnitude van 5,1 met 9 dodelijke slachtoffers, 324 gewonden en 1,2 miljard euro aan materiële schade tot gevolg. Uiteindelijk moesten ruim duizend woningen worden gesloopt.

De aardbeving van zaterdag vond plaats om 22 uur ten oosten van Puerto Lumbreras, dat aan Lorca vast igt. In Lorca raakte een huis licht beschadigd en werd Teatro Guerra preventief ontruimd. Dit liet de gemeente zaterdagavond weten. 

Het nationale geografische instituut (IGN) situeerde het epicentrum op slechts vijf kilometer diepte. Inwoners van zowel Puerto Lumbreras en Lorca hebben de beving zeker gevoeld. De alarmdienst kreeg ook meldingen binnen van bewoners uit Mazarrón, Cartagena, Pulpí en Huércal-Overa (Almería). Niemand is gewond geraakt.

De burgemeester van Lorca stuurde via zijn sociale media een boodschap van rust naar de inwoners. In sommige wijken renden mensen in paniek de straat op. In het stadstheater vond op het moment van de aardbeving een benefietgala plaats. Mensen dienden dit uit voorzorg te verlaten. Het gebouw blijkt niet beschadigd te zijn. 

Aan de aardbeving van 11 mei 2011 ging een eerdere beving vooraf met een magnitude van 4,7 op de Schaal van Richter. 

Dit vind je misschien ook leuk