Canarische Eilanden verliezen buitenlandse toeristen aan Turkije

door admin
Canarische Eilanden verliezen buitenlandse toeristen aan Turkije

Landen als Tunesië, Egypte maar vooral Turkije, waar het toerisme de laatste jaren zware klappen te verduren kreeg door terroristische aanslagen, zijn weer in opkomst. Terroristische aanslagen lijken voorlopig tot het verleden te behoren en met interessant geprijsde pakketreizen probeert men de Europese toerist weer terug te lokken. En met succes, want net als de Canarische Eilanden heeft Turkije zon en zee, alleen tegen veel lagere prijzen. 

Duidelijk merkbaar is de verschuiving van het toerisme van de Canarische eilanden naar Turkije bij de Duitse low-cost airlines die traditioneel het zon toerisme en de pakketreizen bedienen.

In Duitsland, na Groot Brittanië de belangrijkste markt, zijn tot zover dit jaar 23% minder tickets verkocht richting de Canarische Eilanden (van 973.457 naar 746.210).

Daar tegenover staat dat het toerisme vanuit Duitsland naar Turkse badplaatsen als Antalya en Marmaris is gestegen met maar liefst 60%.

Deze daling van het aantal buitenlandse, en dus vooral Duitse, toeristen doet zich ook voelen in de hotelsector. Alleen al de afgelopen maand mei daalde het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen op de Canarische Eilanden met 7%, van 4.5 naar 4.2 miljoen.

Dit vind je misschien ook leuk