Ongelukken met bestelbusjes in Spanje verdubbeld in zes jaar tijd

door admin
Ongelukken met bestelbusjes in Spanje verdubbeld in zes jaar tijd

Bij deze ongelukken raakten 253 personen gewond. Deze gegevens kunnen volgens de Spaanse verkeersautoriteit DGT nog verder toenemen, aangezien er steeds meer bestelbusjes op de Spaanse wegen komen. Dat aantal nam de laatste jaren flink toe met het economisch herstel en de toename van online winkels. De elektronische handel neemt elk jaar toe met 20 procent. Enige jaren geleden werden er 125.000 pakketjes bezorgd in heel Spanje, terwijl dat er nu al 1,5 miljoen zijn.

57 procent van de ongelukken gebeurden in de stad en 43 procent op verbindingswegen. De dodelijke ongevallen vonden vooral plaats op verbindingswegen buiten de bebouwde kom. 

Tot nu toe kwamen dit jaar al 504 mensen in het verkeer om het leven. 191 daarvan (bijna 40%) behoorden tot de zogenaamde ‘kwetsbare’ verkeersdeelnemers: voetgangers (46), brommer- en motorrijders (131) en fietsers (14). Volgens DGT zijn er dagelijks gemiddeld drie verkeersslachtoffers te betreuren. Hierbij worden niet de slachtoffers meegerekend die gewond in ziekenhuizen terechtkomen.

Dit vind je misschien ook leuk