Man die hulp bood bij tasjesroof veroordeeld tot gevangenisstraf en boete

door admin
Man die hulp bood bij tasjesroof veroordeeld tot gevangenisstraf en boete

Een jongeman die de beroving zag gebeuren achtervolgde de dader die het tasje van de vrouw in zijn bezit had. Toen hij de tasjesdief te pakken had ontstond een worsteling waarbij de jongeman twee klappen uitdeelde. De tasjesrover kwam hierbij ten val en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan de gevolgen schedelletsel en een hersenbloeding. Volgens het vonnis overleed de tasjesrover als gevolg van de twee klappen die de val van de tasjesrover veroorzaakten.

Onvoorziene gevolgen

De beschuldigde jongeman betoogde dat hij alleen maar had ingegrepen om de vrouw te beschermen en haar bezittingen terug te geven. De jongeman betoogde dat de twee klappen een onvoorzien gevolg hadden en dat deze waarschijnlijk niet hetzelfde effect zouden hebben gehad bij iemand die niet een voorgeschiedenis had van alcoholisme en drugsverslaving.

Het vonnis van de rechtbank deze week luidde desalniettemin: twee jaar gevangenisstraf en het betalen van de som van 178.000 euro als compensatie aan de familie van het slachtoffer. 

Dit vind je misschien ook leuk