Zelfstandigen in Spanje zouden op grote schaal belasting ontduiken

door admin
Zelfstandigen in Spanje zouden op grote schaal belasting ontduiken

Ook wijst de belastingdienst erop dat het wel zeer opvallend is dat één op de vijf zelfstandigen met personeel in dienst minder winst opgeeft dan het salaris dat hij of zij aan één individuele werknemer betaalt, dat wil zeggen: de baas verdient minder dan zijn werknemer. Onder deze groep bevinden zich veel hoogopgeleiden zoals notarissen, advocaten, architecten of artsen met een privé-praktijk.

Er wordt een verandering van de wijze van belastinginning bij zelfstandigen voorgesteld waarbij hetzelfde beleid gevoerd zal gaan worden als ten aanzien van bedrijven. Wie minder verdiensten opgeeft dan het gemiddelde dat wordt opgegeven in een bepaalde sector van de economie kan een brief verwachten van de belastingdienst. Bij aanwijzingen voor fraude zullen er vaker inspecties volgen.

Reactie van zelfstandigen

Lorenzo Amor, president van de ATA (Asociación de Trabajadores Autónomos (de vereniging van zelfstandigen) reageert furieus. “Het is schandelijk en onverantwoord wat de belastingdienst beweert over zelfstandigen die minder dan 12.000 euro per jaar verdienen. De inspecteurs van de belastingdienst weten niet waar zij over praten en hebben weinig idee van de werkelijke situatie van zelfstandigen”.

Dit vind je misschien ook leuk