Gevaarlijke en controversiële glijbaan in Estepona afgebroken

door admin
Gevaarlijke en controversiële glijbaan in Estepona afgebroken

Meteen op de dag van opening raakten diverse personen gewond nadat de de glijbaan van roestvrijstaal en met een helling van 38 graden af waren geroetsjt. Ze kwamen beneden aan met brandwonden van de wrijving en blauwe plekken.

Amper 24 uur na de opening besloot de gemeente de glijbaan weer te sluiten. Beelden van verwondingen waren al verspreid via sociale media en sommige slachtoffers pakten het nog op met enige humor: ‘Leve de glijbaan in Estepona, die je hele achterwerk kaal krast’. In eerste instantie was het idee de glijbaan te onderwerpen aan een aanvullende herziening en werd gewezen op het feit dat ‘zeker duizend mensen de glijbaan zonder problemen hebben gebruikt’. 

De conclusie van de revisie is dat de glijbaan verwijderd moet worden. Het bedrijf dat de glijbaan heeft gebouwd en geïnstalleerd heeft deze inmiddels afgebroken. Het gemeentebestuur van Estepona benadrukt nogmaals dat de glijbaan de gemeentekas helemaal niets heeft gekost en dat hetzelfde geldt voor de afbraak ervan. 

Dit vind je misschien ook leuk