Britse wandelaar komt om het leven op berg La Concha in Marbella

door admin
Britse wandelaar komt om het leven op berg La Concha in Marbella

De man wilde zaterdag de top bereiken, dat is een klim die ongeveer drie uur in beslag neemt. Hij was alleen en waarschuwde op een gegeven moment via Whatsapp zijn familie in Engeland dat hij verdwaald was. Zij namen contact op met de Britse politie en de Engelse consul in Zuid-Spanje, die op hun beurt de Spaanse politie waarschuwden. 

Rond 16 uur zaterdag kwam de reddingsmissie van de Grupo Montaña van de Guardia Civil op gang. Daarbij werd ook een helikopter ingezet. De zoektocht moest onderbroken worden voor twee andere reddingsmissies in hetzelfde gebied. Drie Franse wandelaars moesten van de berg gehaald worden omdat een van hen een hitte-aanval kreeg. Hij werd op het sportveld van Istán medisch onderzocht maar opname in een ziekenhuis was niet nodig. Daarnaast werden de bergreddingsagenten nogmaals opgeroepen om twee meisjes te redden die verdwaald waren geraakt bij Tolox in de Sierra de las Nieves. De meisjes werden ongedeerd teruggevonden. 

De zoektocht naar de Brit met de helikopter werd vervolgd tot het donker werd en direct zondagochtend weer hervat. Wel bleef een patrouille in de nacht doorzoeken. Zondagochtend rond 9 uur werd het lichaam van de man aangetroffen op steil terrein. Vermoedelijk is de man tijdens zijn val in de knel geraakt met de banden van zijn rugzak en gestikt. Een autopsie zal de precieze doodsoorzaak moeten vaststellen. 

Dit vind je misschien ook leuk