President van Andalusië ontkent zijn zus goede baan te hebben bezorgd

door admin
President van Andalusië ontkent zijn zus goede baan te hebben bezorgd

De vrouw zou die baan hebben gekregen dankzij een speciaal daarvoor in het leven geroepen vaardigheidstest ondanks dat ze onvoldoende punten had behaald bij de Opposities. Dat zijn examens die gehaald moeten worden om in aanmerking te komen voor een baan bij de overheid. Degenen met de hoogste punten krijgen normaliter de baan of banen. De vaardigheidstest was juridisch gezien niet noodzakelijk maar beoordeelde Dolores Moreno op academische en professionele verdiensten wel beter zodat zij uiteindelijk de baan kreeg.

‘Als president respecteer ik alle procedures die gelden bij de organen van de Junta de Andalucía en de onderwijsinspectie, het enige competente orgaan bij een nette en transparante selectieprocedure’, zo verzekerde Juan Manuel Moreno in Málaga. 

De PP-president heeft alle beschuldigingen van nepotisme en ‘enchufismo’ (vriendjespolitiek) afkomstig van de oppositie en de vakbond Comisiones Obreras (CCOO) ontkend. ‘Ik ben nooit binnengedrongen en heb me op geen enkele manier bemoeid met enige handeling van de onderwijsinspectie of elk ander willekeurig overheidsorgaan. Ik ben nog nooit ergens tussenbeide gekomen’, aldus Moreno.

Dinsdag publiceerde El País dat Dolores Moreno gekozen is als directeur van de dansopleiding met 38,20 punten terwijl er een andere kandidaat was met 49,50 punten van de 50 in totaal. Haar broer verdedigde haar kwaliteiten nog door te zeggen dat ze al sinds 2004 een uitstekend overheidsambtenaar is.

De oppositie wil nu dat de Junta de procedure die voorafging aan de aanstelling van Dolores Moreno openbaar wordt gemaakt. CCOO is van mening dat de andere kandidate in diskrediet is gebracht om de aanstelling van Dolores Moreno te rechtvaardigen. 

Dit vind je misschien ook leuk