Lichaam vermiste skiester Blanca Fernández gevonden in berggebied

door admin
Lichaam vermiste skiester Blanca Fernández gevonden in berggebied

Blanca Fernández was de eerste Spaanse die een medaille won bij de Olympische Winterspelen en haar lichaam werd gevonden door een agent van de Guardia Civil op zijn vrije dag op de Pico de la Peñota met een hoofdwond. Een autopsie moet meer informatie prijsgeven over de doodsoorzaak. De politie gaat ervan uit dat de voormalige skiester al ruim een week niet meer in leven is. De Pico de la Peñota ligt op de grens tussen Madrid en Segovia en is met een hoogte van 1.945 meter een van de belangrijkste bergen in de Sierra de Guadarrama. 

De vrouw vertrok twaalf dagen geleden om naar eigen zeggen te gaan wandelen. Op 25 augustus werd haar auto gevonden op een parkeerplaats op 8 kilometer van de top van de berg vandaan, die via verschillende routes bereikt kan worden. De hoofdwond kan duiden op dat Fernández is gevallen, maar de politie sluit vooralsnog andere hypotheses niet uit. 

Blanca Fernández Ochoa werd op 22 april 1963 geboren in Madrid en is een voormalige slalom-skiër. Tussen 1980 en 1992 deed ze mee aan vier Olympische Winterspelen. Tijdens de Spelen in 1992 in het Franse Albertville won ze de bronzen medaille. Ze won vier keer de Wereldkampioenschappen, stond 20 keer op het podium en finishte 69 keer in de top tien.

Lees ook: Spaanse olympische ski-kampioene al een week vermist

Dit vind je misschien ook leuk