Carrefour gaat online bestellingen binnen half uur thuisbezorgen

door admin
Carrefour gaat online bestellingen binnen half uur thuisbezorgen

Dit is op het moment alleen mogelijk in Spanje, Frankrijk, Italië en Argentinië, terwijl Glovo, samen met Deliveroo marktleider op het gebied van thuisbezorging, al vestigingen heeft in 26 landen in 186 steden. De ultrasnelle bezorgdienst van Carrefour start dit najaar in Europa in steden als Parijs, Valencia, Sevilla, Milaan, Rome en Buenos Aires. 

Ook Carrefour wil zijn online dienstverlening verbeteren door de bezorgtijden te verkorten. Amazon begon twee jaar geleden al met het bezorgen van voedingsmiddelen in minder dan twee uur tijd. Dit leidde ertoe dat concurrenten op de markt hun eigen dienstverlening op het gebied van thuisbezorgen onder de loep moesten gaan nemen en verbeteren. 

Cliënten kunnen op de website van Glovo kiezen uit 2.500 producten waaronder groente en fruit, persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Bezorgers van Glovo halen de bestellingen op bij de vestigingen van Carrefour in de steden waar de dienst wordt aangeboden en zorgen ervoor dat deze binnen een half uur bij de consument thuis worden afgeleverd. 

In 2018 droeg de sector maaltijdbezorging in Spanje al 2,4 miljard euro bij aan de economie. Voor 2020 verwacht men een groei van die markt van 50 procent ten opzichte van die in 2018. 

Dit vind je misschien ook leuk