Nieuw voedselalarm in Andalusië wegens verdacht vlees van ander merk

door admin
Nieuw voedselalarm in Andalusië wegens verdacht vlees van ander merk

Er is een nationaal voedselalarm afgegeven omdat er bij de vleesspecialiteit ‘carne mechada’ van dit merk de listeria-bacterie is aangetroffen. De producten zijn afkomstig van een bedrijf in de provincie Cádiz. Er worden ‘carne mechada’, worsten, lomo’s, manteca’s, bloedworsten en andere vleeswaren geproduceerd. De Andalusische autoriteiten hebben de productie gestaakt, de fabriek gesloten en opdracht gegeven alle producten uit de verkoop te halen. Het vlees van dit bedrijf werd gedistribueerd in Cádiz, Huelva, Málaga en Madrid. Toeleveranciers in alle betrokken provincies zijn gewaarschuwd. 

De eerdere listeria-uitbraak die medio augustus begon, is onder controle. Deze heeft drie personen het leven gekost, zes miskramen veroorzaakt en ruim 200 personen ziek gemaakt. Listeriose is doorgaans niet gevaarlijk. Bij zwangere vrouwen kan de bacterie leiden tot vroeggeboorten of miskramen. Ook ouderen, hele jonge kinderen en door ziekte verzwakte personen lopen gevaar wanneer ze met de bacterie in aanraking zijn gekomen. 

Wat zijn de symptomen van een liseteria-besmetting?

De incubatietijd ligt tussen 1 tot 60 dagen. Als er klachten zijn, gaat het vaak om plotselinge hoge koorts en grieperige symptomen zoals spierpijn, hoofdpijn, zich gammel voelen en braken en diarree. Zwangere vrouwen hebben tot 20 keer meer kans om besmet te raken dan andere volwassenen. 

Dit vind je misschien ook leuk