Lichaam van vermiste Nederlander gevonden

door admin
Lichaam van vermiste Nederlander gevonden

De man, die voor het laatst gezien was in Dolores, is gevonden door een persoon die rondreed op een quad. Na de vondst is direct de Guardia Civil ingeschakeld. De familie van het slachtoffer heeft inmiddels bevestigd dat het om de vermiste Nederlander gaat. Het noodweer in het zuidoosten van Spanje heeft in totaal zeven dodelijke slachtoffer geëist.

Dodelijke slachtoffers noodweer

In de regio Valencia kwam vrijdag een 58-jarige inwoner van Redován en zaterdag een 41-jarige inwoner van Orihuela om het leven. De eerste slachtoffers vielen afgelopen donderdag in Caudete (Albacete). Het betrof twee broers die omkwamen toen ze met hun auto door het water werden meegesleurd. Afgelopen vrijdag overleefde een man het noodweer niet toen hij zich in een ondergelopen tunnel in Almería bevond. Een andere man overleed in een watergeul in Baza (Granada).

Schadevergoedingen

Het Consorcio de Compensación de Seguros (CCS) zal ten minste 190 miljoen euro aan schadevergoedingen uitkeren als gevolg van de catastrofale regenval in het zuidoosten en midden van Spanje. 92 miljoen hiervan zijn bestemd voor de autonome regio Valencia en het overige deel zal voornamelijk bestemd zijn voor de regio Murcia. Het CCS voorziet dat er ongeveer 30 duizend aanvragen voor schadevergoeding moeten worden afgehandeld.

De meeste schade is aangericht in de autonome regio Murcia en dan met name in de steden Cartagena, Los Alcázares, Murcia en San Javier. Uit deze regio zal het CCS bijna 14 duizend aanvragen voor schadevergoeding ontvangen. De kosten daarvan zijn geschat op 82 miljoen euro. Van deze aanvragen zijn 10 duizend bestemd voor schade aan huizen, winkels en gebouwen en 3,8 duizend voor schade aan meegesleurde auto’s.

In de autonome regio Valencia zullen volgens het CCS 12 duizend aanvragen binnenkomen, 9,3 duizend voor schade aan huizen, winkels en gebouwen en 2,7 duizend voor schade aan auto’s.

In Andalusië is alleen het oostelijke deel van de regio getroffen. Hier zullen ruim tweeduizend aanvragen voor schadevergoeding vandaan komen: 600 uit de provincie Almería, 800 uit Granada en nog eens 800 uit Málaga. De totale schade in Andalusië wordt geschat op 12 miljoen euro.

Het CCS laat weten dat er geen limiet is vastgesteld voor de hoogte van de schadevergoeding, ook niet als het uiteindelijk uit te keren bedrag veel hoger uitkomt dat in eerste instantie was berekend. Wat schade aan auto’s betreft hebben verzekerden recht op een vergoeding van het CCS, “ongeacht of de auto meeverzekerd was”. Deze schade valt onder de burgerlijke plicht van het CCS of onder verplicht te vergoeden schade door derden.

Dit vind je misschien ook leuk