Waarschuwing voor valse bankbiljetten in Spanje

door admin
Waarschuwing voor valse bankbiljetten in Spanje

De Policía Nacional plaatste vorige week meerdere berichten op haar Twitteraccount waarin ze waarschuwde voor valse bankbiljetten in heel Spanje. In de berichten riep de Spaanse politie haar volgers op om massaal de tweets te delen zodat iedereen in Spanje alert is bij het ontvangen van bankbiljetten. Ook geeft de politie tips om neppe bankbiljetten te kunnen herkennen.

Tweet Policía Nacional Spanje

“OPGEPAST! Retweet dit bericht alsjeblieft zodat iedereen hiervan op de hoogte is! We hebben meldingen ontvangen van dat er valse bankbiljetten door heel Spanje in omloop zijn. We informeren je hierbij hoe je kunt voorkomen dat je een vals bankbiljet aanneemt. Ook al lijkt er in eerste instantie geen verschil te zijn met de echte biljetten, er zijn een aantal opdrukken op de biljetten waaraan je de valse exemplaren kunt herkennen. In heel kleine gedrukte lettertjes aan de linkerkant, wat misschien niet meteen met het blote oog te zien is, is te lezen dat het geen wettig betaalmiddel betreft.” Ook geeft de politie aan dat de valse biljetten van minder goede kwaliteit zijn en dat ze bij het vergelijken wel degelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Valse biljetten in films en reclame gebruikt

Onderzoekers binnen de Policía Nacional hebben aangegeven dat er vervalsingen in omloop zijn van de bankbiljetten van 5, 10, 20 en 50 euro. De 5- en 10-euro biljetten komen het meest voor. Ze vertellen verder dat deze biljetten in films of voor het maken van reclamespotjes waar met nepgeld wordt betaald, worden gebruikt. Sinds vorige week heeft de Policía Nacional meldingen ontvangen dat dit geld dus ook in het echt wordt gebruikt.

De Spaanse politie wijst erop dat het betalen met valse bankbiljetten een overtreding is van de wet en dat dit een delict is wat bestraft wordt.

Dit vind je misschien ook leuk