Gota fría teistert Balearen en zorgt voor tornado op Ibiza

door admin
Gota fría teistert Balearen en zorgt voor tornado op Ibiza

De drie gewonden waren aan het werk aan een nieuw hotel in Cala Gració. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis Nuestra Señora del Rosario. De brandweer op het eiland moest omgewaaide dennebomen doorzagen die de weg voor de te hulp geschoten ambulances versperden. 

Bronnen bij alarmnummer 112 zegt dat er 48 aan het noodweer gerelateerde incidenten zijn geregistreerd. Hiervan vonden 33 plaats op Mallorca, 12 op Ibiza en 3 op Menorca. De harde regen houdt al sinds zondag huis op de Balearen. De tornado op Ibiza veroorzaakte verder veel omgewaaide bomen, enkele omgewaaide elektriciteitsmasten en vernielde daken.

De weg E-651 die Sant Antoni met Santa Agnés verbindt moest vanwege omgewaaide bomen worden afgesloten. Hetzelfde gold voor de E-500 tussen Sant Antoni en Rafel en de E-451 tussen Sant Antoni en Sant Miquel. In Ibiza-stad zijn enkele straten ondergelopen in de buurt Es Pratet.  

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet is er sinds zondag 17:30 uur tot dinsdag 12 uur 79,8 liter/m2 gevallen in Santa Maria, 71 l/m2 in Palma en in Llucmajor, 70,6 l/m2 in Escorca, 66,6 l/m2 in Lluc en 59 l/m2 op het vliegveld van Palma de Mallorca.

Op Ibiza viel de meeste regen in Sant Antoni met 54,8 liter, op het vliegveld met 53,8 liter en in San Joan de Labritja met 36,4 liter per vierkante meter. Er zijn op Ibiza windstoten gemeten met snelheden van minstens 100 kilometer per uur en intense regenbuien tot 30 liter per vierkante meter in een half uur tijd.

Dit vind je misschien ook leuk